Painavaa sanaa musiikista tankotanssissa
Kiitos eräälle oppilaalleni, joka huomautti tankotanssikilpailujen musiikkikäytännöistä ja niiden kyseenalaisuudesta. Tiesitkö, että tekijänoikeuslaki kieltää myös musiikkiteosten muuttamisen ilman artistin tai artistin edustajan lupaa? Ja tiesitkö, että tämä laki koskee myös tankotanssikilpailuja (ja -esityksiä) ja niissä käytettävää musiikkia?
Turvallista treenivuotta!
Vuoden alussa treeni-into ja motivaatio ovat ainakin itselläni korkeimmillaan ja suunnitelmat tulevalle vuodelle yleensä suuret. Tässä kohtaa on hyvä himmata ...
Metodeja koreografian opettamiseen
Olen viimeisen vuoden aikana päässyt toden teolla opettamisen ja kouluttamisen makuun toimiessani Suomen tankotanssiliiton ja POSA:n tuomarikouluttajana. Tulevalle vuodelle olemme suunnitelleet paitsi Code Of Points-koulutusta, mutta myös tankotanssiohjaajakoulutusta. Suunnitelmat ovat vielä pahasti auki, mutta innoissani olen jo tapaillut joitain kappaleita. Tässä esimerkkinä yksi niistä! 
PM-kilpailujen finalistit
Noin viikon kuluttua lauantaina Hämeenlinnassa kilpaillaan taas tankotanssin merkeissä. Suomen tankotanssiliitto järjestää osana Puhdasta Voimaa -tapahtumaa Pole Sports & Arts World Federationin (eli POSA:n) alaiset kilpailut, joissa nähdään sekä suomalaisia että ulkomaalaisia tankoilijoita.
IPSF sääntömuutokset 2017/2018
Seuraavan kilpailukauden uusitut IPSF:n säännöt julkaistiin tänään iltapäivällä ja 137 sivuinen opus sisältää yllättävän paljon uudistuksia. Säännöt voit ladata Tankotanssin maailman materiaalipankista tai IPSF:n nettisivuilta.
Koulutusmahdollisuuksia 2017-2018
Edellisessä postauksessa vilauttelinkin jo tietoa IPSF:n ja Pole Sport Finlandin tulevista koulutuksista sekä avoimen yliopiston mahdollisuuksista, mutta ajattelin avata omaa koulutuskalenteriani teille hieman tarkemmin.
Anatomia, fysiologia & biomekaniikka
Olen aina pitänyt IPSF:n koulutusjärjestelmästä ja itseltäni löytyi jo valmiiksi takataskusta Code of Points -koulutus sekä IPSF:n tuomarikoulutus. Nyt kun Pole Sport Finland on tuonut IPSF:n koulutukset myös Suomeen, olin tietysti into piukassa mukana heti ensimmäisten joukossa.