Painavaa sanaa musiikista tankotanssissa
Kiitos eräälle oppilaalleni, joka huomautti tankotanssikilpailujen musiikkikäytännöistä ja niiden kyseenalaisuudesta. Tiesitkö, että tekijänoikeuslaki kieltää myös musiikkiteosten muuttamisen ilman artistin tai artistin edustajan lupaa? Ja tiesitkö, että tämä laki koskee myös tankotanssikilpailuja (ja -esityksiä) ja niissä käytettävää musiikkia?
IPSF sääntömuutokset 2017/2018
Seuraavan kilpailukauden uusitut IPSF:n säännöt julkaistiin tänään iltapäivällä ja 137 sivuinen opus sisältää yllättävän paljon uudistuksia. Säännöt voit ladata Tankotanssin maailman materiaalipankista tai IPSF:n nettisivuilta.
Koulutusmahdollisuuksia 2017-2018
Edellisessä postauksessa vilauttelinkin jo tietoa IPSF:n ja Pole Sport Finlandin tulevista koulutuksista sekä avoimen yliopiston mahdollisuuksista, mutta ajattelin avata omaa koulutuskalenteriani teille hieman tarkemmin.
Anatomia, fysiologia & biomekaniikka
Olen aina pitänyt IPSF:n koulutusjärjestelmästä ja itseltäni löytyi jo valmiiksi takataskusta Code of Points -koulutus sekä IPSF:n tuomarikoulutus. Nyt kun Pole Sport Finland on tuonut IPSF:n koulutukset myös Suomeen, olin tietysti into piukassa mukana heti ensimmäisten joukossa.
Onko koroilla väliä?
Onko koroilla väliä?
Brittiläinen tankotanssitaitelija ja -ohjaaja Peach Lee Ray otti viime viikolla kantaa “platform-turismiin”, eli tankotanssin harrastajiin, jotka lainaavat eksoottisen tankotanssin työkalua (platform-kenkiä) kunnioittamatta tyylilajin ideologiaa. Postaus aiheutti melkoisen myrskyn vesilasissa ja koska eksoottinen tankotanssi on lähellä sydäntäni, haluan kysellä myös teidän mielipiteitänne aiheesta. Siis, mitä fiiliksiä?
Lahjakkuus ja taidon oppiminen
Lahjakkuus ja taidon oppiminen
Minun on ollut tarkoitus päivitellä kuulumisia viime kuussa järjestetystä Taitava taitelija -seminaarista jo pidemmän aikaa, mutta jostain syystä aiheeseen tarttuminen on ollut hankalaa. Kaksipäiväisen seminaarin järjesti Dance Health Finland ry. Ensimmäisenä päivänä paneuduimme anatomiaan ja vammojen ennaltaehkäisyyn, toisena päivänä aiheet keskittyivät lahjakkuuteen ja taidon oppimiseen. Suosittelen DHF:n seminaareja poikkeuksetta kaikille liikunnasta tai liikunnan ohjaamisesta kiinnostuneille. Mieleen jäivät erityisesti seminaarin toisena päivänä Mikko Rinnevuoren ja Sami Kalajan taitoa, oppimista ja lahjakuutta käsittelevät luennot.
IPSF vs. IPSAF
IPSF vs. IPSAF
Tankotanssin maailmanmestaruudesta kilpailee tällä hetkellä tanssijoiden lisäksi myös kaksi liittoa: International Pole Sports Federation eli IPSF ja International Pole Sports & Arts Federation eli IPSAF. Suomen tankotanssiliitto FPFF järjestää tällä ...
Tankotanssijan Instagram-etiketti
Tankotanssijan Instagram-etiketti
Kukapa meistä ei hakisi inspiraatiota "silloin tällöin" instagramista. Lajin ja temppujen evoluution kannalta sosiaalinen media on ollut tankotanssille lottovoitto. Uudet ...
Tankotanssi ja feminismi
Tankotanssi ja feminismi
Ulkomaalaisissa tankotanssipiireissä on nyt viikon verran kuohunut, kun naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan toimiva järjestö LAWC levitti Take Back The Night ...