Tapahtumat

Kisaraportti: Tankomarkkinat 22.4.

Kaksi viikkoa sitten Hämeenlinnassa ratkaisiin tämän vuoden tankotanssin suomenmestaruus. Kilpailun voittajaksi nousivat Annika Alanko (senior women), Henri Heikinheimo (senior men), Tintti Mikkola (masters) ja Anni Korpilampi (juniors). Kaikki pisteet ja tulokset löydät tankotanssin sm-kilpailut 2017 tulostaulukosta.

Kaiken kaikkiaan kisoissa nähtiin 22 suoritusta: kaksi junioria, kuusi mastersia, yksi mies ja 13 naista. Päivän korkeimmat pisteet sai senior women -sarjan voittanut Annika Alanko.

Top 3 kokonaispisteet
Annika Alanko 108,97
Piiu Pekari  107,73
Sanni Erämies 102,27

Top 3 taiteelliset pisteet
Piiu Pekari 43,83
Hanna Knihtilä 40,50
Sanni Erämies 40,33

Top 3 suorituspisteet
Annika Alanko 58,33 (kuten olen jo usein sanonut, yleensä kisan voittaa se, jolla on korkeimmat suorituspisteet)
Piiu Pekari 54,83
Sanni Erämies 53,00

Top 3 vaikeustasopisteet
Annika Alanko 11,30
Piiu Pekari 10,90
Hanna Knihtilä 9,70

Taiteelliset pisteet laskivat kaikilla kilpailijoilla karsintakierroksesta. Tämä johtui tuomarointilinjan tiukentamisesta. Karsinnoissa ohjeistin tuomareita antamaan mitään sanomattomasta neutraalista esityksestä kolme pistettä per arvostelukohta. Karsintojen jälkeen oli kuitenkin selvää, että linja oli hieman liian lepsu, sillä yli puolet kilpailijoista oli saanut yli 40 pistettä, eli yhtä paljon kuin MM-kilpailujen top 10. Finaalissa linjaa siis hieman tiukennettiin. Päätös ei ehkä ollut paras mahdollinen, sillä tiedän sen aiheuttaneet osalle kilpailijoista mielipahaa. Suomen Tankotanssiliitto ja IPSAF tarkentavat yhteistä linjaa kesäkuun EM-kisojen yhteydessä pidettävässä kokouksessa ja tulemme loppuvuoden tuomarikoulutuksissa tarkentamaan erityisesti taiteellisen osion arviointia.

Tankotanssin lisäksi tapahtumassa nähtiin Kenguru Pro Finlandin järjestämä Suomi 100v Street Workout Battle 2017 ja Aerial Showcase (jonka tuloksista ja arvostelusta lisää myöhemmin) ja myyntialueelta pystyi ostamaan Flow Motion Wearin ja Pole-A-Holicin tuotteita. Tulevaisuudessa tapahtumaa on tarkoitus laajentaa erilaisia kehonpaino- ja taitolajeja yhdistäviksi messuiksi. Idea on mielestäni loistava, mutta Suomen Tankotanssiliitolla on vielä parannettavaa järjestelyiden sujuvuudessa. Erityisesti kilpailijoiden kannalta epämiellyttävää epätietoisuutta ja -selvyyttä tapahtuman aikatauluissa tulee vähentää. Kokonaisuutena tapahtuma oli kuitenkin mielestäni onnistunut ja odotan innolla ensivuotta! Tapahtumaa olivat kuvaamassa Tomi Jokela ja Mikko Karsisto.

Lupasin antaa kaikille kilpailijoille pientä palautetta, joten tästä lähtee! Muista, että kyseiset kommentit edustavat omia henkilökohtisia mielipiteitäni, eivätkä välttämättä vastaa virallista tuomarilinjaa. (: Ensiviikolla siirrytään pohtimaan tulevaa ja kerron omista haaveistani tankotanssin kilpailuskeneen liittyen! Samalla pohdintaa myös keskustelua herättäneestä aerial showcase -kisasta ja sen tulevaisuudesta.

Juniorit

Anni Korpilampi 86,07katso video

Anni on tasainen ja varma kilpailija ja onnistui hyvin myös finaalissa. Jostain syystä Anni ei ollut lainkaan ilmoittaunut tekevänsä liikeyhdistelmiä, jonka vuoksi muutama muutoin varma piste jäi näistä nappaamatta. Kaikki pakolliset liikkeet suoritettu hyväksytysti. Hyvä tasainen koreografia ja ihana hymy! Esitys kaipaa lisää omaperäisyyttä ja yllättävyyttä, sekä vaikeampia liikkeitä.

Oona Antinjuntti 58,87katso video

Oonan suoritus oli mielestäni karsintaan nähden parantunut todella paljon! Aikaisempaan verrattuna suoritus oli puhtaampi ja myös pakolliset liikkeet onnistuivat hieman paremmin. Tällä kertaa ainoa ilmoitettu e-liike jäi kierroksiltaan vajaaksi ja myös molemmat a-liikkeet (front split layback, shoulder dismount split) hylättiin, jonka vuoksi 4 pisteen vähennys jo lähtökohtaisesti melko matalista vaikeustasopisteistä. Päätuomarin vähennys asusta (häntä ja irtonaiset hihat). Iso vähennys putoamisesta kuppiotteen pyörähdyksessä.

Masters

Tintti Mikkonen 57,27 katso video

Tintillä oli esityksensä taustalla suuri visio ja tarina (joista kuulin vasta esityksen jälkeen), jotka eivät valitettavasti välittyneet tuomareille. Alun katsekontaktin puute ja monotoninen koreografia eivät mielestäni olleet Tintin paras suoritus. Pakollisissa pisteissä molemmat pyörähdykset (craddle to butterfly ja split grip craddle) jäivät saamatta, jonka vuoksi 2 pisten vähennys ja lopullinen pistemäärä vain 1,6. Paljon teknisiä virheitä ja muutama tasapainon menetys. Hyvä, mutta hieman epäsiisti tanssisarja.

Pia Simons 56,37 – video ei tekijänoikeussyistä katsottavissa

Pia onnistui pakollisissa liikkeissään master-sarjassa parhaiten (eli täydellisesti), jonka ansiosta loistava sijoitus arvokilpailujen ensikertalaisille. Epätasapainoinen koreografia, notkeuselementit puuttuvat. Huono lattian käyttö ja helppo akrobaattinen elementti.

Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviö 51,50 katso video

Ensimmäisen minuutin ajan olin varma, että tässä nähdään masters-sarjan voittaja, mutta lopulta Meri-Tuulen kohtaloksi koituivat miinukselle jääneet pakolliset liikkeet, joissa paljon harmillisia virheitä. Epätasainen koreografia, paljon enemmän aikaa staattisella tangolla ja dynaamiset liikkeet puuttuvat lähes kokonaan. Katkonainen flow ja itseäni häiritsi myös niin monen erilaisen kappaleen yhdistäminen. Suorituksesta puuttui selkeys. Paljon nilkkavähennyksiä ja huonoja transitoita.

Satu Myllymäki 49,93 katso video

Satu ei vaikeustasoltaan ole ihan yhtä korkealla tasolla kuin muut masters-sarjan naiset, mutta oli tällä kertaa suorituspuhtaudellaan koko masters-sarjan paras. Pakollisissa liikkeissä puuttumaan jäivät dynaamisten liikkeiden ja pyörähdysten kategoriat, joista johtuen 4 pisteen vähennys. Taiteelliset tuomarit kritisoivat esitystä eläytymisen puutteesta (ja väsymisestä), huonosta lavan käytöstä ja omaperäisyyden puutteesta.

Sami Huhtakallio 46,23 katso video

Samilla taisi olla päivän ainoa täysin selkeä teema, jonka tulkinta meni kuitenkin paikoin jo liian taiteelliseksi. Pitkät dramaattiset tauot, tekivät esityksestä katkonaisen ja ehkä jopa vaivaannuttavan. Pakollisissa liikkeissä uupumaan jäi ainostamaan shouldermount plank ja allegra passé, mutta suoritustekniikan siisteydessä huomattavasti parantamisen varaa. Lavan käyttö lähinnä kävelemällä. Hyvä lopetus.

Olavi Heino 27,20 katso video

Persoonallinen biisivalinta, jonka kirjaimellinen tulkinta ei kuitenkaan juuri miellyttänyt tuomareita. Ei akrobaattista elementtiä ja heikko lavan käyttö. Suorituspuhtaus on jo jonkin verran parantunut, mutta ongelmana edelleen erityisesti tangolle nousut ja poistumiset. Lisäksi pakollisissa liikkeissä todennäköisesti erehdyksessä ilmoitettu vaativampi versio skorpionista ja puolikkaaksi jäänyt full twist loikka aiheuttivat miinusmerkkiset vaikeuspisteet. Olaville kuitenkin jälleen kerran pisteet itsevarmuudesta ja karismasta, joka todella tuntui tuomaripöytään asti!

Miehet

Henri Heikinheimo 85,00 katso video

Henri on yksi niistä kilpailijoista, joihin tiukentunut tuomarilinja iski erityisen kovasti. Mielestäni pisteiden olisi pitänyt olla korkeammat ja lopputulos yllätti minutkin. Helppotasoiset pakolliset liikkeet ja harmillinen keskimmäisen liikkeen epäonnistuminen kombossa vähensivät pisteet pakollisista liikkeistä vain 5 pisteeseen. Taiteelliset tuomarit moittivat Henriä erityisesti esityksen huonosta flowsta, liiasta voima/dynaamisesta painotteisuudesta ja lattia-osioiden heikkoudesta. Tankotyöskentely on Henrillä todella vahvaa ja ainoa kilpailijoista, joka todella hallitsi myös pyörivän tangon. Muutamia huonoja transitioita, tekniset pisteet kuitenkin 50 eli päivän parhaita.

Naiset

Annika Alanko 108,97 katso video

Annikan vahvuus on puhtaassa suorittamisessa ja huolellisuudessa. Kaikki pakolliset liikkeet ja kombot hyväksytysti suoritettu. Muutama huono transitio ja yksi huonoon kulmaan kääntynyt iron x. Helpohko akrobaattinen elementti. Eläytyminen ja esiintyminen on Annikalle ollut aikaisemminkin haastavaa ja myös tässä esityksessä tunnelma jää mielestäni kolkoksi. Hitaat lattia-osiot ja erityisesti tasainen kappalevalinta tekivät esityksestä jopa puuduttavan. Teknisesti kuitenkin jälleen kerran vaikuttava suoritus!

Piiu Pekari 107,73 katso video

Myös Piiu on teknisesti vahva tanssija, jonka suorituspuhtaus ei kuitenkaan ole ihan vielä Annikan tasolla. Kaikki pakolliset liikkeet ja kombot hyväksytysti suoritettu. Mahtava flow ja upeita persoonallisia transitioita. Suorituspuhtaus kärsii erityisesti esityksen loppupuolella. Lopetus upeaan paradise birdiin. Mielestäni Piiun kontakti ja lavakarisma on parantunut, tässä esityksessä nähtiin jopa hymy!

Sanni Erämies 102,27 katso video

Sannilla pakollisissa liikkeissä pari epäonnistumista (marchetti wenson ja iron x) sekä harmillinen lipsahdus ensimmäisessä kombossa. Annikaan ja Piiun verrattuna suoritus vaikutti raskaalta ja myös esityksen flow kärsi. Runsaasti huonoja transitioita ja nilkkavähennyksiä, huono lopetus. Hienoja persoonallisia transitioita. Potentiaalinen kilpailija, joka tarvitsee lisää kestävyyttä ja voimaa.

Hanna Knihtilä 100,37 katso video

Hyvä biisivalinta ja hyvin rakennettu koreografia. Lopussa hieman hätäinen ja huonoon kulmaan jäänyt dragon tail bend, muut pakolliset liikkeet hyväksytty. Liian hidas siirtyminen olkanoususta back splittiin. Muutoin todella puhdas suoritus, muutama harmillinen lipsahdus ja tasapainon menettäminen, jotka ovat rokottaneet ne pari kriittistä pistettä. Ilman spatchcockia Hanna olisi todennäköisesti ollut tuloksissa kolmas. Äärimmäisen huono valinta.

Emilia Saarela 95,10 katso video

Emilia on huikea tulkitsija, joka paransi erityisesti pakollisten liikkeiden suorittamista karsinnan jälkeen. Itse olisin nähnyt Emilian korkeammalla sijoituksissa, mutta valitettavasti esityksen loppupuolella nähty kehdosta pyörivään perhoseen tehty kombo päättyi huonoon kulmaan ja putoamiseen, joka todennäköisesti maksoi naiselle tällä kertaa sijoituksen. Ilman näitä pisteet olisivat helposti yli sadan.

Tanja Tammi 86,70 katso video

Tanja ei tekniseltä vaikeustasoltaan ole ihan yhtä korkealla kuin top 5, mutta suoritti pakolliset liikkeensä puhtaasti ja nousi tämän ansiosta melko korkealla tuloksissa. Capezio huonossa kulmassa ja muutamia lipsahduksia sekä nilkkavähennyksiä. Esitys kokonaisuutena hieman outo, en näe musiikkivalinnan ja liikkeiden yhteyttä.

Terhi Tavi 83,30 katso video

Terhi on parantanut aikaisemmin voimistelumaista suoritustyyliään hyvin, mutta kappaleeseen eläytyminen ei ihan vielä yllä täydelliselle tasolle erityisesti näin flirttailevassa kappaleessa. Pakolliset liikkeet suoritettu muutoin hyväksytysti, harmillinen virhe olkanousussa (suoritettu koukkujaloin, ilmoitettu suorin jaloin). Terhi ilmoitti aikaisemmin, että hänen kisatavoitteenaan on puhdas transitio spatchcockiin, mikä onnistuikin kohtuullisesti. Tässä kohtaa esitys kuitenkin tuntui lähinnä liikkeiden suorittamiselta, eikä sillä ollut yhteyttä musiikkiin.

Jenni Multisilta 82,17 katso video

Myös Jenni suoritti omalle vaikeustasolleen sopivat pakolliset liikkeet huolellisesti. Valitettavasti molemmat pyörivät e-liikkeet jäivät vajaiksi, joten Jenni sai myös 2 pisteen puuttuvan kategoriavähennyksen. Jenni oli kuitenkin yksi päivän parhaista esiintyjistä, joka sai tunteensa välittymään aina tuomaristolle asti. Esityksen teema jäi kuitenkin hieman epäselväksi ja hymyilevä esitys ei ehkä sopinut tunteellisen ja surumielisen oloiseen kappaleeseen.

Sofia Al-Khatib 80,57 katso video

Yksi päivän yllättäjistä. Sofia lähti hakemaan todella vaativia pakollisia liikkeitä, mutta valitettavasti voimaliikkeet (back grip plank ja elbow hold) jäivät alaviistoon ja tästä johtuen 2 pisteen kategoriavähennys. Liikkeet olivat Sofialle ehkä vielä hieman liian vaativia, joka kohti suorituspuhtauden kärsimiseen. Koreografia voimapainotteinen, tasapaino puuttuu. Selkeä teema, jota asu ei kuitenkaan tukenut. Itse olisin taiteellisena tuomarina saattanut antaa tästä jo asuvähennyksen.

Nita Lehto 73,87 katso video

Päivän paras parantaja! Nita nosti tiukasta tuomarilinjasta huolimatta pisteitään lähes kymmeneällä karsintakierroksesta ja todisti näin ansaitseensa jatkopaikan. Parannettavaa kuitenkin olisi vielä. Paljon huonoja liikesuuntia ja pakollisissa liikkeissä puuttumaan jäivät sekä jade että ainoana e-liikkeenä ilmoitettu allegra, josta johtuen 2 pisteen kategoriavähennys. Koreografia epätasapainoinen (haasteita spinnitangon kanssa, enemmän liikkeitä staattisella tangolla ja heikot notkeusliikkeet). Liikkeet eivät aina tee mahtipontiselle kappaleelle oikeutta. Ja vaikka Nita mielestäni tulkitsee hyvin, ei hän juuri ota kontaktio yleisöön.

Tea Savio 73,63 katso video

Tea esitti klassisen kauniin tanssillisen koreografian, mutta jäi sijoituksissa yllättävän matalalle. Itse olisin arvannut Tean suorituksen hieman Nita Lehtoa paremmaksi ja mahdollisesti jopa Sofia Al-Khatibin yli, ainakin 80 pisteen suoritukseksi. Vaikeustaso vielä hieman matala näin kovatasoiseen kisaan. Suorituspuhtaus on Tealla lattiaosuuksissa todella hyvä, tangolla ongelmia erityisesti liikkeistä poistumisen kanssa ja spinnitangon pyörittämisessä. Pakollisissa liikkeissä harmillinen väärinymmärretty aysha split ja molemmat e-liikkeet jäivät kierroksiltaan vajaiksi, mistä johtuen 2 pisteen vähennys. Huono lavan käyttö ja ei erityisen intensiteettinen suoritus. Kohokohta jäi puuttumaan.

Heidi Mäkinen 68,77 katso video

Heidi aloitti suorituksen heikolla iron x:llä ja valitettavasti koreografiassa nähtiin myös pari muuta huonoa esityssuuntaa. Vähennys myös huonosta lopetuksesta. Hyvä biisivalinta ja hyvä kontakti yleisöön. Loppua kohden suoritus hieman väsähti. Hyviä dynaamisia liikkeitä ja sopivasti vauhdikkuutta. Valtaosa vähennyksistä johtui huonoista ojennuksista eli pienistä virheistä, jonka ansiosta suorituspisteet kohtuullisen hyvät.

Tuuli-Anna Asplund 63,70 katso video

Tuuli-Anna pääsi jatkoon Tampereen karsinnasta nimenomaan hyvin onnistuneen neljän liikkeen sarjansa ansiosta, mutta valitettavasti kyseinen sarja ei onnistunut finaalissa ja pisteet jäivät mataliksi. Pakollisista liikkeistä lopulta vain  0,7 pistettä. Mahtipontinen musiikkivalinta korosti ujoksi ja epävarmaksi jäänyttä esitystä. Runsaasti teknisiä virheitä ja epäsiisti tanssisarja, joista johtuen pisteet olisivat voineet olla vieläkin huonommat.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
No Older Articles
Ei uudempia artikkeleita
Keskustelu
Comments (1)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *