Tapahtumat

IPSF Russian Pole Sports Championships

Tämän viikonlopun aikana kilpaillaan IPSF:n alaisissa kansallisissa kilpailuissa Venäjällä ja Italiassa. Italian tuloksia odotellaan vielä sunnuntaihin, mutta lauantai-illan ratoksi ajattelin tarkastella minkälainen taso Venäjällä on tankotanssissa tällä hetkellä. Kannattaa myös ehdottomasti katsastaa tapahtuman loppushow – VERTICAL by Pink Puma, jonka pystyt katsomaan kokonaisuudessaan youtubesta!

Katsojia hemmoteltiin myös jälleen yhdessä Polina Volchekin ja Dimitry Politovin duolla, kun pari kilpaili open-sarjassa paikasta kesäkuun IPSF World Pole -kilpailuissa. Joko olet huomannut, että Dimitry on tulossa kesäkuussa Suomeen pitämään workshoppeja?

Valitettavasti en saanut käsiini mistään osallistujalistaa, joten en osaa sanoa montako kilpailijaa kaiken kaikkiaan nähtiin, mutta kaikki suoritukset ovat nähtävissä Pole Sports Russianin youtube-kanavalla. Jos IPSF:n säännöt eivät ole sinulle tutut, voit ladata tästä suomenkielisen version. Hämmentääkö koko IPSF ja IPSAF? Lue mistä tässä on kyse.

Tässä vielä sarjojen voittajat ja sitä kautta jatkopaikan kesäkuun MM-kisoihin lunastaneet kilpailijat. Nimet linkitetty suoritusvideoihin.

SENIOR WOMEN

Kilpailun voitti ensimmäistä kertaa IPSF:n kisoihin osallistunut Natalia Knysheva (52.5). Suorituksellaan nainen meni IPSF world rankingissä yhdeksänneksi. Mielestäni esitys oli, ainakin näin videolta katsottuna, jopa melko tylsä ja tunteeton. Knysheva on todella notkea ja teknisesti puhdas suorittaja, mutta liikkui lattialla jopa hätäisesti ja erityisesti staattisella tangolla kiipeäminen ja siirtymät näyttivät välillä jopa vaivalloisilta. Kannattaa kuitenkin tsekata Knyshevan supersmoothit pudotukset sekä täydelliset siirtymät lattialta janeiro plankiin sekä meathookista spatchcockiin!

Toiseksi tulleen Svetlana Nikonovana (50.6) pisteet riittivät rankingin 13 sijaan. Pidin enemmän Nikonovanan biisivalinnasta, jolla oli myös todella ovelasti kierretty sääntöjä, joissa kielletään laulaminen ja lausuminen kilpailukappaleessa.

“Musiikin tulee olla instrumentaalimusiikkia, lyriikkoja millään kielellä taikka murteella ei sallita. Vokaaleja voidaan sallia ainoastaan mikäli niitä käytetäan instrumentaalina säestyksenä eikä sanoja lausuta.”

Nikonovanalla staattisella tangolla useampi liike todella huonossa kulmassa ja epäilen, että ainakin back grip plankista on jäänyt pisteet saamatta, mikäli se on pakollisena liikkeenä ilmoitettu. Pyörivällä tangolla myös todella epäsiisti siirtymä skorpionista jousimiesvariaatioon. Outo lopetus todella helppoon takakoukkupyörähdyssarjaan.

Suorituksia tulee väistämättä verrattua SM-kilpailuissa nähtyihin esityksiin ja mielestäni Piiu Pekari pesee omaperäisyydessään molemmat. Venäläisten urheilijoiden suoritustekniikka ja ojennukset ovat kuitenkin lähes virheettömiä, joka antaa heille todella suuren edun MM-kilpailuissa. Tätä meidän suomalaisten pitäisi nyt treenata ja paljon.

SENIOR MEN

Miesten sarjan voittanut Ilia Medvedev (4.2) on tällä hetkellä IPSF:n miesten rankingin viimeisenä ja ainoana venäläisenä. Todella epäsiisti ja epävarma suoritus, joka olisi kenties pärjännyt hieman paremmin artistic-kategoriassa. Venäjällä on runsaasti todella kovia miestankotanssijoita, joten on harmillista, ettei heitä ole saatu kisalavoilla (ainakaan näissä kilpailuissa).

SENIOR DOUBLES
Viktoria Trenina & Marina Rusakova 36.3
Ekaterina Ilindeeva & Ksenia Ivlushkina 34.0

JUNIOR GIRLS
Polina Pabel 24.3
Evelina Bragina 23.8

NOVICE GIRLS
Anzhelika Mikutaytis 40.7
Alyoyyna Fomenko 40.4

NOVICE BOYS
Daniil Penchukov 21.8

MASTERS WOMEN +50
Irina Zelenkova 10.5

OPEN (avoinna muille kuin Venäjän kansalaisille)
USA Polina Volcheck 45.5
KAZ Yekaterina Volikova 21.9
USA Polina Volcheck & Dimitry Politov 53.5

Volcheck & Politov on duona dominoinut sekä IPSF:n että IPSAF:n rankingia ja kilpailuja viimeisen vuoden ajan. Koreografiassa alkaa kuitenkin näkyä samojen elementtien toistaminen, eikä tässä esityksessä mielestäni ollut yhtä hyvää energiaa ja vau-efektiä, kuin joulukuussa IPSAF:n mm-kisoissa nähdyssä vedossa.

ARTISTIC POLE

Artistic-sarjan säännöt poikkeavat hieman sport-sarjasta. Voit ladata artistic-sarjan säänöt tästä (ei valitettavasti saatavana suomeksi). Ero sarjojen välillä näkyy erityisesti asuissa ja sallituissa lavasteissa.

MEN Vitalii Baranichenko 62.0
WOMEN Victoria Chapaikina 80.0
DOUBLES Victoria Matviychuk & Anastasia Lisichkina 65.0

Tällä kertaa taiteelliset suoritukset olivat mielestäni kilpailuin heikoimpia. Kuluneita, jopa kliseisiä teemoja ja kappaleita. Onneksi Baranichenkon esityksessä nähdään edes hieman sitä, mistä venäläiset miehet on totuttu tuntemaan, eli huikeita dynaamisia temppuja.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
No Older Articles
Ei uudempia artikkeleita
Keskustelu
Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *