Kuvat ja videot

Miten maagiset tankotanssikuvat syntyvät

Jos et ole vielä nähnyt tätä Juhamatti Vahdersalon toteuttamaa taideteosta jämsäläisestä PoleFlow Ladies -tankotanssiryhmästä, olet missanut jotain todella erityistä. Kuva on herättänyt mielenkiintoa ulkomailla asti. Itse olen haaveillut jauhokuvauksista siitä asti kun näin Yeva Shiyanovan stripdance koreografia-videon.

Kysyin Juhamatilta miten idea kuvaan saatiin.

“Sain vihjeen Poleflow Ladiesien etsivän kuvaajaa uusille potreteilleen, joten päätin ottaa heihin yhteyttä ja ehdottaa hetken jo mielessäni pyörinyttä näyttävää ideaa jauhoista ja tanssijoista. Ideasta tykättiin ja se, sekä minut hyväksyttiin kuvausprojektiin mukaan.”

“Ensimmäinen ajatukseni oli ottaa ainoastaan yksittäiset tanssijat, korostaa liikettä tangon ympärillä pöllähtelevin jauhopilvin ja käyttää näitä lopullisina kuvinaan, näin tehtiinkin. Jauhoja lensi ilmoihin n.6kg, saatiin paljon sotkua ja naurua aikaan sekä näyttäviä liikkeitä tallennettua, mutta vaikkakin kuvat olivat jo nyt hienoja ja olin niihin tyytyväinen sellaisenaankin, jäin hitusen kaipaamaan sellaista näyttävyyttä mikä ei pelkästään kuvana näistä taitavista liikkeistä välittynyt. Kotimatkallani syntyi aatos kuvituskuvasta, jossa yhdistäisin korkeita paikkoja sekä pilviä tanssijoiden ympärille.”

Kuva on kerännyt monenlaisia tulkintoja, osa on nähnyt kuvassa jopa hengellisiä viittauksia taivaasta laskeutuviin enkeleihin. Juhamatti itse ei näe kuvan takana suurempaa merkitystä ja pitää sitä “vain kauniina kuvana erittäin taitavista tankotanssijoista”.

Oli kuvan merkitys mikä tahansa, voidaan jo nyt varmuudella sanoa, että tässä on yksi vuoden 2017 onnistuneimmista tankotanssikuvista.

Kuvaaja
Juhamatti Vahdersalo
Facebook: https://www.facebook.com/vahdersalo/
Instagram: https://www.instagram.com/jsv_photography/
www.vahdersalo.com

Mallit
PoleFlow Ladies
https://www.facebook.com/PoleFlow-Ladies-901701913199173/

Miten maagiset tankotanssikuvat syntyvät

Miten toteuttaa oma tankotanssikuvaus?

Useat valokuvaajat toteuttavat mielenkiintoisia projekteja TFCD-periaatteella (Time for CD). Näissä kuvauksissa raha ei vaihda omistajaa, vaan molemmat osapuolet osallistuvat kokemuksen ja portfolion vuoksi.

Omista ideoistaan voi kertoa esimerkiksi facebookin TFCD Valokuvaajat&Mallit -ryhmässä ja etsiä näin kiinnostuneita yhteistyökumppaneita. Muista, että TFCD kuvaukset eivät ole kaupalliseen käyttöön eikä kyseessä ole pelkästään sinun toiveidesi mukaan tehty tilaustyö. Vaadi aina kirjallinen kuvaussopimus.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
Keskustelu
Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *